Atvira technologijų pamoka


,,Retosios rankdarbių technikos pažinimas. Karštoji batika“

 

Spalio  20 dieną mūsų mokykloje vyko atvira technologijų pamoka ,,Retosios rankdarbių technikos pažinimas. Karštoji batika“, kurią 10b klasėje vedė technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė.

Visos atviros pamokos – tai  nekasdieninė situacija kiek mokytojui, tiek mokiniams. Tačiau mūsų dešimtokai stengėsi neparodyti jaudulio, greitai adaptavosi ir buvo nuostabiai kūrybingi. Dirbti grupėje jiems buvo vienas malonumas, kiekviena grupė buvo atsakinga už tam tikrą darbą. Mokiniai su malonumu atliko visas numatytas užduotis, o dirbti šia technika mokyklos sąlygomis buvo tikras menas. Kiekvienas žingsnis buvo numatytas ir nuoseklus.

Technologijų mokytoja labai norėjo, kad kiti mokytojai-stebėtojai galėtų ne tik pamatyti, bet ir teigiamai įvertinti numatytus pamokos tikslus, uždavinius, darbą grupėse, įsivertinimą, taip pat jos vertinimą pažymiais, refleksiją.

Atviros technologijų pamokos tikslas buvo ne vien supažindinti mokinius su viena iš retųjų rankdarbių technikų, bet ir aptarti pagrindinius principus bei taisykles. Taip pat išmokti dirbti grupėmis, suvokti bendrus tikslus ir juos kartu įgyvendinti. Be to, panaudoti įvairias darbo metodikas: aktyviuosius metodus,  diskusijas bei praktinius, kūrybinius mokymus. Pamokoje buvo panaudota vaizdo medžiaga, youtube nuoroda

https://www.youtube.com/watch?v=gWPj7289fBA&t=753s, pagal Karaliaus Mindaugo PMC siuvimo profesijos mokytoją Rūtą Urbelienę.

Į atvirą technologijų pamoką atėjo mokyklos administracija ir kiti kolegos. Iš jų sulaukta daug pagyrimų, o mokinių kūrybiniai darbai po atostogų papuoš mūsų mokyklą.

 

 

Parengė technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

cof_soft

cof_soft cof_soft