Rudens gėrybėse – sveikata


Per miškus ir laukus, gražiausiomis spalvomis viską nudažydamas, keliauja ruduo.  Tai –  ne tik pats gražiausias, bet ir pats dosniausias  metų laikas. Kas kitas, jei ne jis, mums visiems dovanoja tiek daug įvairiausių rudeninių gėrybių, kurios ne tik džiugina ant kasdienio stalo, bet ir gydo, stiprina bei saugo mus visus. Juk ne veltui sakoma, kad rudens gėrybės – tai sveikatos lašas.

Spalio 22 d. 1a ir 3a klasių mokiniai dalyvavo popietėje „Rudens gėrybėse – sveikatos lašas“. Renginio tikslas buvo populiarinti vaisių ir daržovių vartojimą, ugdyti teigiamą nuostatą į kasdienę šviežių daržovių ir vaisių vartojimo naudą kiekvieno žmogaus organizmui. Šventei buvo ruošiamasi iš anksto: mokiniai gamino įvairius darbelius, floristines kompozicijas iš vaisių ir daržovių, kūrė ketureilius, pamokose buvo akcentuojama šviežių vaisių ir daržovių nauda. Mokiniai surengė labai gražų pasirodymą: pasitiko rudenį dainomis, šokiais bei parodė įdomų spektaklį ,,Ropė”.

Šią dieną vaikai sužinojo daug naujo apie sveiką gyvenseną,  sveiką mitybą,  vitaminus ir jų reikšmę mūsų sveikatai. Vaisiai, uogos, įvairios daržovės yra sveikatos ir vitaminų šaltinis. Jie padeda vaikams augti žvaliems, sveikiems ir linksmiems.

Pradinių klasių vyr. mokytoja Valentina Višniakova

IMG_5003