Kūrybinė – praktinė technologijų paroda


,,Aksesuarai“

Paroda ,,Aksesuarai” mūsų mokyklos erdves papuošė spalio 9 dieną. Parodoje dalyvavo mūsų mokyklos auklėtiniai – 5a, 5b, 6a klasės mokiniai.

Aksesuaras (pranc. accessoire ‘šalutinis, antraeilis’) – papildomas daiktas ar tam tikras reikmuo, skirtas derinti prie aprangos.

Iš pradžių mokiniai buvo supažindinti su sagų prisiuvimo technologijomis. Prieš sagų įsiuvimo kiekvienas mokinys turi žinoti kūno padėtį siuvant, saugaus elgesio taisykles siuvant, taip pat turi žinoti pagrindinius siuvimo įrankius ir kaip padaryti mazgelį.

Įvairias sagas galima prisiūti įvairiais būdais, priklausomai nuo to, kokią sagą turime. Jei saga su dviem skylutėmis, adatą su siūlu duriame išilgai tarp dviejų skylučių. Jei saga su keturiomis skylutėmis, adatą su siūlu siuvame išilgai tarp dviejų skylučių, bet ne sukryžiuotai, t. y. siuvame dygsnius iš pirmos į antrą skylelę, iš pirmos į antrą ir t. t., o vėliau siuvame dygsnius iš trečios į ketvirtą ir t. t.

Mūsų mokiniams šis užsiėmimas ypač yra naudingas ir jų mėgiamas nes siuvimo technika lavina smulkiąją motoriką, formuoja sklandžius ir tikslius pirštų judesius ir su kiekvienu žingsniu yra matomas rezultatas. Mokiniai išmoko, taip pat ir pažino sagų įsiuvimo technologijas, sugebėjo atlikti nuostabūs kūrybinius-praktinius aksesuarus.

Papuošti nuostabiais kūrybiniais-praktiniais darbais mūsų mokyklos erdves mokiniams buvo vienas malonumas!

Parengė dailės ir technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

ak1