Keramikos kūrybinių darbų parodėlė


,,Svajonių drambliukas“

Kiekvienas keramikos būrelio mokinys žino, kad keramika – yra seniausias ir nesenstantis amatas, išlaikantis savo reikšmę iki šių dienų, kad nuo senų laikų žmonės vienaip ar kitaip puošė savo buities rakandus, o ypač indus maistui paduoti.

Kūrybinių darbų parodėlėje ,,Svajonių drambliukas” dalyvavo pradinių klasių mokiniai. Keramikos darbelių gamyba prasideda nuo žinių, žaliavos – lietuviško molio formavimo, džiovinimo, vėliau glazūros dažų parengimo ir antrojo degimo. Mūsų mokyklos pradinukai keramikos kūrybinius darbelius formavo plastiškuoju būdu.

Praktinis-meninis ugdymas yra suvokiamas kaip procesas, kuriame integruojama kūryba, kūrybinės idėjos paieška, techninis procesas bei jų praktinis įgyvendinimas, formuojami mokinių įgūdžiai, gebėjimai, amatininkų vertybės ir pasaulinis meninis supratimas. Toks požiūris padeda ugdyti mąstančią, kūrybingą ir atsakingą asmenybę.

Atlikdami kūrybinius-praktinius darbelius ,,Svajonių drambliukas” mokiniai susipažįsta su senomis bei naujomis tendencijomis, tradicijomis, atlikimo būdais, medžiagomis, dekoravimo technologijomis.

Pradinių klasių mokiniai dirbo su didžiausiu įkvėpimu, o kūrybiniai keramikos darbeliai spalio mėnesį papuošė mūsų mokyklos erdves.

 

 

Parengė keramikos būrelio vadovė Edita Kazakevičienė

ak