2021 M. LIETUVOS MOKINIŲ TECHNOLOGIJŲ OLIMPIADOS VILNIAUS MIESTO ETAPAS. TEMA: „KŪRYBOS VIRUSAS 2021 m.“


Vilniaus miesto mokinių technologijų olimpiada vyko 2021 m. vasario 24 d. virtualioje aplinkoje.

Dalyvavo 50 mokinių, 30 mokytojų, 9 vertintojai ir 11 organizatorių. Registruodamasis kiekvienas olimpiados dalyvis turėjo pateikė (įkelti el. versiją) savo projektinį-kūrybinį darbą, atitinkantį Olimpiados temą, kartu su darbo aprašu.

Olimpiados tikslas – sudaryti mokiniams galimybę atskleisti technologines ir bendrąsias kompetencijas bei pastebėti ir ugdyti gabius technologiniam ugdymui mokinius. Antrasis olimpiados etapas buvo organizuojamas pagal ugdymo koncentrus, trims amžiaus grupėms (7-8, 9-10 ir 11-12 kl.) pagal atskiras technologinio ugdymo programas. Pagrindinio ugdymo mokiniai buvo skirstomi į tris tikslines grupes: mitybos, tekstilės, konstrukcinių medžiagų ir elektronikos.

Vilniaus miesto mokinių technologijų etape dalyvavo ir mūsų auklėtinė Aliona Jacyna iš 8b klasės su savo projektiniu-kūrybiniu darbu ..Kūrybinis virusas“.

Rengęs mokytojas turėjo priimti bei perduoti mokiniui kūrybos rinkinį (dėžę su medžiagomis ir įrankiais), kurio negalima buvo papildyti priemonėmis, atidaryti ir keisti esamo turinio. Olimpiados metu mūsų mokinės individuali praktinė-kūrybinė veikla ir jos darbo vieta buvo filmuojama ir tiesiogiai transliuojama internetu. Darbui atlikti buvo skiriamos 3 val., Aliona Jacyna dirbo mokyklos patalpose, 7-8 kl. tekstilės grupėje. Kol mokinė dirbo individualiai pagal Olimpiados potemę – ,,Talismanas“, visi technologijų mokytojai dalyvavo nuotoliniame seminare ,,Linkėjimai, maistas“ su pranešėjais iš Lietuvos vartotojų instituto.

Mokinę konsultavo ir rengė bei konkursą aprašė technologijų mokytoja Edita Kazakevičienė

 

mde_vivi